ZOMER SRI LANKA REISPAKKET 21 DAGEN

ZOMER SRI LANKA REISPAKKET
(MEI – OKTOBER) 21 DAGEN

Privétour – Volledig aanpasbaar – Gegarandeerde vertrekdata

HOOGTEPUNTEN: STERRENHOTELS – A/C LIMOUSINE- of MINIBUSVERVOER – ERVAREN GIDS – WILDLIFE SAFARI – WILDWATER RAFTEN – SCHILDERACHTIGE TREINRIT – UNESCO-ERFGOEDLOCATIES – REGENWOUD TREKKING – SURF-/SNORKELSTRANDEN – DOLFIJNEN/WALVISSEN…

VOLLEDIG KLANTGERICHT

voor meer details en alle beschikbare opties neem contact met ons op:

Mobiel/WhatsApp/Viber/Imo: 0094 773 866 315
b2b@sri-holidays.com

ZIE GEDETAILLEERDE ZOMER SRI LANKA REISPAKKET 21 DAGEN BESCHRIJVING HIER

 

Touroverzicht

  • 21-daagse privérondleiding door Sri Lanka
  • Lokaal Vervoer
  • Kwaliteitshotels
  • A/C Limousine – of Minibusvervoer
  • Ervaren Gids
  • Volledig Aanpasbaar

vanaf Euro 990.-

ZOMER SRI LANKA REISPAKKET 21 DAGEN – REISWEG

DAG 1
LUCHTHAVEN – NEGOMBO

Op de luchthaven van Colombo staat je chauffeur te wachten. Je kunt hem niet missen als je met de stroom meeloopt de ontvangsthal in. Je herkent hem aan het bordje met jullie naam erop. De chauffeur zal vervolgens zijn auto gaan ophalen en samen rijden jullie naar het eerste hotel. Die rit duurt niet lang. Je hotel ligt hier direct aan de kust in de vissersplaats Negombo. Morgen krijg je alle kans om de plaats verder te verkennen. Als je vroeg opstaat zie je een zee vol met vissersboten.
Overnachting in Negombo

DAG 2
NEGOMBO

Negombo verkennen kan met de auto en chauffeur maar ook op de fiets. Je kunt dan gelijk wennen aan het fietsen aan de andere kant van de weg. In Negombo kan dat prima en de chauffeur volgt of fiets op zijn eigen fiets mee. Je bezoekt de vismarkt, het Nederlandse fort en the Dutch Canals. deze kanalen werden door de Nederlanders tijdens de VOC periode aangelegd om specerijen naar de haven te vervoeren. In de middag maak je een boottocht op de lagune.
Overnachting in Negombo

DAG 3
NEGOMBO – GALLE – SINHARAJA

U bezoekt één van de Schildpadden opvangcentra.De lokale bevolking graaft de schildpad eieren uit op het strand en verkoopt deze eieren voor consumptie. Stichtingen willen dit voorkomen en kopen de eieren, broeden deze uit en zetten de baby schildpadjes uit op het strand, zodat ze naar zee kunnen lopen en in vrijheid volwassen kunnen worden. In het opvangcentrum kunt u zien hoe zij het georganiseerd hebben en met een beetje geluk bent u erbij, wanneer de eieren uitkomen.

Je bezoekt in Galle het Nederlandse sterfort. In het fort kom je veel dingen tegen die herinneren aan de tijd dat Nederlandse VOC medewerkers hier leefden. In de kerk loop je letterlijk over Nederlandse geschiedenis. Straatnamen herinneren aan Amsterdam en Akersloot.
Overnachting in Sinharaja

DAG 4
SINHARAJA

We rijden je naar het groene regenwoud van Sinharaja waar je een trekking maakt in de namiddag. Je gaat onder leiding van een ervaren gids het regenwoud in en eert er veel over de flora en de fauna in het woud. Goed wandelschoenen of gympen zijn handig, ook een lange broek is noodzaak. Je zult verbaast zijn over het leven in het bos. Je overnacht in een koloniale bungalow midden in het groen.
Overnachting ook deze nacht in Sinharaja.

DAG 5
SINHARAJA – UDAWALAWE

Je rijdt de naar het Udawalawe national park. Udawalawe national park is een park dat in de uitlopers van het berggebied ligt en een heuvelachtig landschap kent rondom een groot meer. Hier tref je vast en zeker olifanten. Vlak bij het hotel is ook een centrum dat gevangen of gewonde dieren terug de natuur in begeleid. Als we tijd hebben bezoeken we dat ook. In ieder geval ga je op jeep-safari in het park. Je overnacht in safari-tenten. ‘s Avonds is er vaak een BBQ bij de rivier en zit je tot laat bij het kampvuur.
Overnachting ook deze nacht in Udawalawe.

DAG 6
UDAWALAWE

Een dag met een bezoek aan het Elephant Transit Centre. De Sri Lanka wildlife foundation werkt hier aan het in stand houden van de kuddes en habitat. Er worden hier ook weesolifanten opgevangen.
Overnachting in Udawalawe.

DAG 7
UDAWALAWE – YALA

We rijden je tijdens deze Sri Lanka rondreis naar Tissamaharama in de buurt van het Yala national park. Yala is één van de grootste nationale parken van het eiland. Veel gasten zien hier olifanten, zwijnen en krokodillen. De geluksvogels zien ook het luipaard. Aan je jeep chauffeur en de ranger zal het niet liggen, zij zullen vast hun best doen om je zoveel mogelijk te laten zien tijdens je namiddag safari.
Overnachting in Yala.

DAG 8
YALA – ELLA

Ella is een klein dorpje met slechts 2 straten, waar wat winkeltjes en aan aantal restaurants gevestigd zijn.Het ligt tussen diverse bergen; je hebt schitterende vergezichten.Het is hier meestal een stuk koeler dan in de lager gelegen dorpen of steden.Vanuit dit dorp kunnen er diverse activiteiten ondernomen worden.
Opties in en rond Ella
Wanneer u durft, kunt u in Ella een scooter huren en de omgeving gaan verkennen.Er zijn veel mooie en rustige wegen, maar het blijft wel opletten, want in Sri Lanka rijdt men links.
De top van de “Ella Rock” is in ca. 2,5 uur te beklimmen.Er zit een stevige klim in, dus dit is niet voor iedereen aan te bevelen.De moeite wordt beloond met een adembenemend uitzicht.
De “Little Adam’s Peak” is ook voor minder geoefende wandelaars te beklimmen.In ca. 45 minuten bent u boven en zult beloond worden met een prachtig uitzicht.
De Ravana Falls liggen ca. 15 minuten rijden vanaf Ella.U kunt lekker afkoelen onder de 25 meter hoge waterval.In het weekend is dit de plek waar Sri Lankanen graag gaan baden en verkoeling zoeken.
Een van de hoogtepunten van Ella is de Nine Arch Bridge.U kunt over de spoorrails in ca. 20 minuten naar deze24 meter hoge, omgeving door een mooie natuur, 100 jaar geleden door de Engelsen gebouwde brug, lopen.Ook kunt u er met een tuktuk komen.
Overnachting in Ella

DAG 9
ELLA – HAPUTALE – ELLA

Lipton’s Seat ligt in de buurt van Haputale.Het eerste gedeelte gaat u met de auto de berg op,maar de laatste 7 km moet dit gebeuren per tuktuk.U arriveert op een plateau, waarvandaan u eeadembenemend uitzicht heeft over de omgeving.Deze plek was de favoriete plek van Thomas Lipton, die hiervandaan een goed overzicht had over zijn theeplantages.Wanneer u wilt, kunt u de 7 km naarbeneden tussen de theeplantages wandelend afleggen. Dit is zeker de moeite waard, maar u kunt ook weer met de tuktuk terug. Het beste is om vroeg in de ochtend te gaan, daar dan meestal nog geen mist aanwezig is en wellicht genieten van een prachtige zon’s opgang.
Overnachting in Ella.

DAG 10
ELLA – NUWARA ELIYA

Vandaag niet met de auto maar met de trein! De chauffeur brengt u naar het treinstation in Ella. De treinreis gaat door bergen. Op een gegeven moment zul je zien dat je alleen maar theeplantages om je heen ziet. De dames die de thee plukken zijn soms letterlijk op pad. Vanuit de trein heb je een prachtig uitzicht over de plantages en enkele mooie watervallen die we passeren. Je chauffeur wacht op je op het station Nanu oya, dat dicht bij Nuwara Eliya ligt. Samen rijd je naar je hotel.
Overnachting in Nuwara Eliya

DAG 11
NUWARA ELIYA – KITHULGALA – KANDY

We verlaten Nuwara Eliya en vertrekken naar Kitulgala. U gaat Raften op de Kelani rivier. U gaat onder begeleiding van een instructeur en draagt een wetsuite. Wanneer u beginner bent, dan neemt u een makkelijker deel van de rivier. De totale afstand dat afgelegd wordt is ca. 5 km.
Overnachting in Kandy.

DAG 12
KANDY – MATALE – DAMBULLA – SIGIRIYA

U brengt een bezoek aan de Tempel. Grootste bekendheid van de stad is De Tempel van de Tand; hier wordt, een tand van Boeddha bewaard. Al vanaf de 4de eeuw, met een korte onderbreking in 1283 is deze tand in Sri Lanka. Drie maal daags wordt er door monniken een ritueel rondom de tand uitgevoerd, waar veel Boeddhisten bij aanwezig zijn.
We verlaten Kandy en vertrekken naar Sigiriya. Onderweg bezoeken we een kruidentuin in Matale. Matale staat bekend om de vele exotische specerijen- en kruidentuinen. We zien hier hoe alles groeit en bloeit en leren welk kruid u van uw eventuele klachten kan afhelpen.
Bezoek aan de rotstempel Dambulla. Hier tref je in de rotsgrotten meer dan 100 beelden, en muurschilderingen waarvan de oudste meer dan 2000 jaar oud zijn. Kijk ook omhoog, het plafond is versiert met schilderingen.
Overnachting in Sigiriya.

DAG 13
SIGIRIYA – HIRIWADUNA – MINENRIYA – SIGIRIYA

In de ochtend bezoekt u de Hiriwaduna. Hiriwaduna is een klein dorpje niet ver van Sigiriya. Hier stapt u in een bootje en gaat het meer op.Geniet van de natuur, de vogels en de stilte.U maakt een stop voor een kopje thee met een traditioneel hapje.Daarna vaart u weer terug naar uw opstapplaats en kunt u door het dorpje naar uw auto lopen.
Een spannende safari met een 4WD door het Minneriya Nationaal Park. Dit park staat bekend om de honderden olifanten die er leven. Het mooie park bestaat uit verschillende habitats, van tropische bossen tot watergebieden en van graslanden tot struiken.
Overnachting in Sigiriya.

DAG 14
SIGIRIYA – POLONNARUWA – SIGIRIYA

Het beklimmen van de rots Sigiriya is zeker de moeite waard! Sigiriya is een rotsfort uit de vijfde eeuw. Deze leeuwenrots is een enorme berg die zo’n 200 meter boven de jungle uitkomt. Om de rots heen lagen vroeger de tuinen van de koning. Halverwege je klim is er een grot met muurschilderingen. De echte helden beklimmen ook het laatste stuk naar de top waar ooit het kasteel van koning Kassapa stond.
Het is ongeveer een uur rijden naar de oude koningsstad Polonnaruwa. Je bezoekt hier het museum en krijgt uitleg over de koningsstad. Tijdens deze Sri Lanka rondreis bezoek je de oude de stad in een echte tuktuk! Dit is de lokale driewiel taxi. De beelden en tempels liggen verspreid. Polonnaruwa was ooit de tweede hoofdstad van Sri Lanka nadat Anuradhapura viel als hoofdstad en is gebouwd in de 11e en de 12e eeuw na Christus. Het is een bijzonder door UNESCO beschermd werelderfgoed waar de enorme beelden en tempels goed bewaard zijn gebleven.
Overnachting in Sigiriya.

DAG 15
SIGIRIYA – TRINCOMALEE

Vandaag reis je naar de oostkust van Sri Lanka.De muren van Fort Frederick beschermen twee tempels en bieden een prachtig uitzicht over de kustlijn. Oorspronkelijk gebouwd door de Portugezen, en later herbouwd door de Nederlanders, biedt het fort bezienswaardigheden van diverse artillerie, een Gokana-tempel en een herbouwde Koneswaram-tempel, evenals enkele gevlekte herten die door het militaire kamp zwerven. Op weg van de Gokana-tempel naar de Kneswaram-tempel, bewonder je het Georgische herenhuis van Wellesley Lodge, dat dateert uit de 18e eeuw.
Overnachting in Trincomalee

DAG 16
TRINCOMALEE

In onze zomer is een verblijf in Trincomalee de beste keuze voor paar dagen strand. De zee is rustig zodat je het water in kunt en er is weinig wind. Met de boot kun je naar Pigeon Island waar je kunt snorkelen en duiken.
Overnachting in Trincomalee.

DAG 17
TRINCOMALEE

Vandaag u kunt ervoor om walvissen te spotten. Deze activiteit is uitzonderlijk populair, waardoor er iedere dag genoeg boten het water opgaan. Erg bijzonder om deze prachtige beesten te spotten.
Overnachting in Trincomalee

DAG 18
TRINCOMALEE

Snorkelend/surfend, of chillend op het strand.
Overnachting in Trincomalee

DAG 19
TRINCOMLAEE – ANURADHAPURA

We verlaten Trincomalee en vertrekken naar de historische koningsstad Anuradhapura.In de middag komen we aan in Anuradhapura, in het noordelijk deel van Sri Lanka. Deze fascinerende plaats, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, was de eerste hoofdstad van het eiland. Het is nog altijd een belangrijk pelgrimsoord voor boeddhisten. Samen met de gids bezoeken we de 3 belangrijkste bezienswaardigheden van de ruïnestad. Zo brengen we een bezoek aan de oudste historisch gedocumenteerde boom op aarde (meer dan 2.200 jaar oud), de Sri Maha Bodhi. Waarna we doorrijden naar Ruwanweli Seya, de beroemdste van alle pagoda’s en Isurumuniya Rock Temple, bekend om zijn rotstekening van de ‘Lovers’. U zult zien dat een groot deel van de cultuurhistorische monumenten goed geconserveerd is en krijgt een goede indruk van deze ruïnestad.
Overnachting in Anuradhapura

DAG 20
ANURADHAPURA – WILPATTU – NEGOMBO

We verlaten Anuradhapura en vertrekken naar Negombo.Onderweg bezoeken we Wilpattu National Park.Begin de dag wilt met een enerverende jeepsafari door het Wilpattu National Park. Het Wilpattu National Park is het grootste en oudste wildpark van Sri Lanka en wordt door maar weinig toeristen bezocht. Zoek samen met een ranger naar wilde dieren en geniet van het fabelachtige landschap. De uitgestrekte bossen en savannes zijn het leefgebied van veel groot wild, waaronder olifanten, luipaarden, de zeer zeldzame Sri Lankaanse lippenbeer en talloze bijzondere vogel- en vlindersoorten.
Overnachting in Negombo

DAG 21
NEGOMBO – LUCHTHAVEN

Transfer naar de luchthaven, einde van de Sri Lanka rondreis
Helaas de Sri Lanka rondreis zit er bijna weer op. We rijden je naar de luchthaven en je neemt afscheid van je chauffeur. Enkele uren later vertrekt je vliegtuig terug naar huis.

Superior

2 pax     –  euro 1.190 pp

4 pax     –  euro 1.040 pp

6 pax     –  euro 990 pp

Single supplement – euro 550 pp

Triple reduction – euro 110 pp


Luxury

2 pax     –  euro 1.440 pp

4 pax     –  euro 1.290 pp

6 pax     –  euro 1.060 pp

Single supplement – euro 700 pp

Triple reduction – euro 120 pp

 

INCLUSIEF

Rondreis per auto of minibus met airco met Engelssprekende privéchauffeur/gids

Treinreis Kandy naar Nuwara-Eliya

Verblijf in verzorgde superior class hotels (afhankelijk van uw keuze)

Ontbijt en diner elke dag

——————————————————-

EXCLUSIEF

*Boottocht op de Negombo lagune

*Galle het Nederlandse fort

*Sinharaja Trekking

*Elephant Transit Home

*Udawalawe national Park

* Trein van Ella naar Nanu Oya

*Horton Plains

*Peradeniya

*Tempel van de Tand Kandy

*Kruidentuin in Matale

*Rotstempels van Dambulla

*Hiriwaduna

*Polonnaruwa per tuktuk

*Minneriya National Park

*Leeuwenrots van Sigiriya

*Trinco Fort

*Pigeon Island National Park

*Walvissen te spotten

*Anuradhapura

*Wilpattu National Park

*Entreegelden: ca. Euro 420  p.p.

Fooien

Visum

Eventuele optionele excursies

Overige maaltijden

Reserveer de  “Zomer Sri Lanka Reispakket “ – 21  dagen

Mobiel/WhatsApp/Viber/Imo: 0094 773 866 315
b2b@sri-holidays.com

 

zomer-18-dag

BOEK MET VERTROUWEN!

We zijn fysiek gevestigd in Sri Lanka en onze 24/7 klantenhotline staat altijd voor u klaar. Het eenvoudige online reserveringssysteem, vriendelijk meertalig personeel en geen verborgen kosten zijn slechts enkele van de voordelen die u heeft bij het boeken van uw vakantie bij Sri Holidays.
Neem gerust contact met ons op met al uw vragen.

  

Mobile/WhatsApp : 0094 773 866 315

SAFE & SECURE CERTIFIED

Safe Travels Protocols