WINTER SRI LANKA REISPAKKET 14 DAGEN

WINTER SRI LANKA REISPAKKET

( OKTOBER – MEI ) 14 DAGEN

Privétour – Volledig aanpasbaar – Gegarandeerde vertrekdata

HOOGTEPUNTEN: STERRENHOTELS – A/C LIMOUSINE- of MINIBUSVERVOER – ERVAREN GIDS – WILDLIFE SAFARI – WILDWATER RAFTEN – SCHILDERACHTIGE TREINRIT – UNESCO-ERFGOEDLOCATIES – REGENWOUD TREKKING – SURF-/SNORKELSTRANDEN – DOLFIJNEN/WALVISSEN…

VOLLEDIG KLANTGERICHT

voor meer details en alle beschikbare opties neem contact met ons op:

Mobiel/WhatsApp/Viber/Imo: 0094 773 866 315
b2b@sri-holidays.com

ZIE GEDETAILLEERDE WINTER SRI LANKA REISPAKKET 14 DAGEN BESCHRIJVING HIER

 

Touroverzicht

  • 14-daagse privérondleiding door Sri Lanka
  • Lokaal Vervoer
  • Kwaliteitshotels
  • A/C Limousine – of Minibusvervoer
  • Ervaren Gids
  • Volledig Aanpasbaar

vanaf Euro 670.-

WINTER SRI LANKA REISPAKKET 14 DAGEN – REISWEG

DAG 1
LUCHTHAVEN – NEGOMBO

Bij aankomst staat onze lokale vertegenwoordiger u op te wachten om u naar uw hotel te brengen. U heeft de rest van de dag vrij, maar optioneel kunt u vanmiddag een stadsexcursie maken door de hoofdstad.
Je bezoekt de het Nederlandse fort en the Dutch Canals. deze kanalen werden door de Nederlanders tijdens de VOC periode aangelegd om specerijen naar de haven te vervoeren. In de middag maak je een boottocht op de lagune.
Overnachting in Negombo

DAG 2
NEGOMBO – ANURADHAPURA

De rit van vandaag brengt u naar de oude koninklijke stad Anuradhapura. Deze fascinerende plaats, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, was de eerste hoofdstad van het eiland. Het is nog altijd een belangrijk pelgrimsoord voor boeddhisten. Samen met de gids bezoeken we de 3 belangrijkste bezienswaardigheden van de ruïnestad. Zo brengen we een bezoek aan de oudste historisch gedocumenteerde boom op aarde (meer dan 2.200 jaar oud), de Sri Maha Bodhi. Waarna we doorrijden naar Ruwanweli Seya, de beroemdste van alle pagoda’s en Isurumuniya Rock Temple, bekend om zijn rotstekening van de ‘Lovers’. U zult zien dat een groot deel van de cultuurhistorische monumenten goed geconserveerd is en krijgt een goede indruk van deze ruïnestad.
Overnachting in Anuradhapura.

DAG 3
ANURADHAPURA– HIRIWADUNA–SIGIRIYA

We verlaten Anuradhapura en vertrekken naar Hiriwaduna. Hiriwaduna is een klein dorpje niet ver van Sigiriya. Hier stapt u in een bootje en gaat het meer op.Geniet van de natuur, de vogels en de stilte.U maakt een stop voor een kopje thee met een traditioneel hapje.Daarna vaart u weer terug naar uw opstapplaats en kunt u door het dorpje naar uw auto lopen.
Overnacht in Sigiriya.

DAG 4
SIGIRIYA – POLONNARUWA – SIGIRIYA

Het is ongeveer een uur rijden naar de oude koningsstad Polonnaruwa. Je bezoekt hier het museum en krijgt uitleg over de koningsstad. Tijdens deze Sri Lanka rondreis bezoek je de oude de stad in een echte tuktuk! Dit is de lokale driewiel taxi. De beelden en tempels liggen verspreid. Polonnaruwa was ooit de tweede hoofdstad van Sri Lanka nadat Anuradhapura viel als hoofdstad en is gebouwd in de 11e en de 12e eeuw na Christus. Het is een bijzonder door UNESCO beschermd werelderfgoed waar de enorme beelden en tempels goed bewaard zijn gebleven.
Een spannende safari met een 4WD door het Minneriya Nationaal Park. Dit park staat bekend om de honderden olifanten die er leven. Het mooie park bestaat uit verschillende habitats, van tropische bossen tot watergebieden en van graslanden tot struiken.
Overnachting in Sigiriya.

DAG 5
SIGIRIYA

Vroeg in de ochtend bezoeken we de leeuwenrots, Sigiriya. Sigiriya is een rotsfort uit de vijfde eeuw. Deze leeuwenrots is een enorme berg die zo’n 200 meter boven de jungle uitsteekt. De tuinen van de koning lagen vroeger rond de rots. Halverwege je klim is er een grot met muurschilderingen. De echte helden beklimmen ook het laatste stuk naar de top waar ooit het kasteel van koning Kassapa stond. Uw hotel ligt midden tussen de rijstvelden en heeft een prachtig zwembad.
Overnacht in Sigiriya.

DAG 6
SIGIRIYA – DAMBULLA – MATALE – KANDY

We verlaten Sigiriya en vertrekken naar Kandy. Onderweg bezoeken we een de rotstempel Dambulla. Hier tref je in de rotsgrotten meer dan 100 beelden, en muurschilderingen waarvan de oudste meer dan 2000 jaar oud zijn. Kijk ook omhoog, het plafond is versiert met schilderingen.
Bezoek aan kruidentuin in Matale. Matale staat bekend om de vele exotische specerijen- en kruidentuinen. We zien hier hoe alles groeit en bloeit en leren welk kruid u van uw eventuele klachten kan afhelpen.
U brengt een bezoek aan de Tempel.Grootste bekendheid van de stad is De Tempel van de Tand; hier wordt, een tand van Boeddha bewaard. Al vanaf de 4de eeuw, met een korte onderbreking in 1283 is deze tand in Sri Lanka. Drie maal daags wordt er door monniken een ritueel rondom de tand uitgevoerd, waar veel Boeddhisten bij aanwezig zijn.
Overnacht in Kandy.

DAG 7
KANDY – NUWARA ELIYA

Vandaag niet met de auto maar met de trein! De chauffeur brengt u naar het treinstation in Kandy. De treinreis gaat door bergen. Op een gegeven moment zul je zien dat je alleen maar theeplantages om je heen ziet. De dames die de thee plukken zijn soms letterlijk op pad. Vanuit de trein heb je een prachtig uitzicht over de plantages en enkele mooie watervallen die we passeren. Je chauffeur wacht op je op het station Nanu Oya. Samen rijd je naar je hotel.
Overnachting in Nuwara Eliya.

DAG 8
NUWARA ELIYA – HORTON PLAINS – YALA

‘s Ochtends vroeg is er nog tijd voor een bezoek aan de Horton Plains . De uitgestrekte graslanden en groene wouden zijn het leefgebied van veel verschillende dieren (waaronder ook luipaarden) en vogels. Verder richting Yala stopt u onderweg ook nog bij de Rawana-watervallen en Ella Gap.
Overnachting in Yala.

DAG 9
YALA

We rijden je tijdens deze Sri Lanka rondreis naar Tissamaharama in de buurt van het Yala national park. Yala is één van de grootste nationale parken van het eiland. Veel gasten zien hier olifanten, zwijnen en krokodillen. De geluksvogels zien ook het luipaard. Aan je jeep chauffeur en de ranger zal het niet liggen, zij zullen vast hun best doen om je zoveel mogelijk te laten zien tijdens je namiddag safari.
Overnachting in Yala.

DAG 10
YALA – GALLE – UNAWATUNA

Je bezoekt in Galle het Nederlandse sterfort. In het fort kom je veel dingen tegen die herinneren aan de tijd dat Nederlandse VOC medewerkers hier leefden. In de kerk loop je letterlijk over Nederlandse geschiedenis. Straatnamen herinneren aan Amsterdam en Akersloot.
Overnachting in Unawatuna.

DAG 11
UANWATUNA – MIRISSA – UNAWATUNA

Er is eigenlijk maar een grote excursie in Mirissa, en dat is walvissen spotten. Deze activiteit is dan ook uitzonderlijk populair, waardoor er iedere dag genoeg (grote) boten het water opgaan. Erg bijzonder om deze prachtige beesten te spotten.
Ontspannen aan het strand van Mrissa.
Overnachting in Uanwatuna.

DAG 12
UANWATUNA

U heeft een gehele dag vrij om te genieten van de faciliteiten van uw strandresort en deze levendige strandbestemming te verkennen.
Overnachting in Uanwatuna.

DAG 13
UNAWATUNA

Snorkelend/surfend, of chillend op het strand.
Overnachting in Unawatuna

DAG 14
NEGOMBO – LUCHTHAVEN

Transfer naar de luchthaven, einde van de Sri Lanka rondreis
Helaas de Sri Lanka rondreis zit er bijna weer op. We rijden je naar de luchthaven en je neemt afscheid van je chauffeur. Enkele uren later vertrekt je vliegtuig terug naar huis.

Superior

2 pax     –  euro 845 pp

4 pax     –  euro 705 pp

6 pax     –  euro 670 pp

Single supplement – euro 380 pp

Triple reduction – euro 70 pp


Luxury

2 pax     –  euro 1.330 pp

4 pax     –  euro 890 pp

6 pax     –  euro 860 pp

Single supplement – euro 880 pp

Triple reduction – euro 80 pp

 

Peak period supplement
Araliya Red during the stay from 15.01 – 30.04
euro 35 per room per night
Coco Bay Unawatuna from 08.01 to 30.04
Euro 120 per room per night

INCLUSIEF

Rondreis per auto of minibus met airco met Engelssprekende privéchauffeur/gids

Treinreis Kandy naar Nuwara-Eliya

Verblijf in verzorgde superior class hotels (afhankelijk van uw keuze)

Ontbijt en diner elke dag

——————————————————-

EXCLUSIEF

*Boottocht op de Negombo lagune
*Anuradhapura
*Hiriwaduna
*Polonnaruwa per tuktuk
*Minneriya National Park
*Leeuwenrots van Sigiriya
*Rotstempels van Dambulla
*Kruidentuin in Matale
*Tempel van de Tand Kandy
* Trein van Kandy naar Nanu Oya
*Horton Plains
*Yala National Park
*Galle het Nederlandse fort
*Walvissen te spotten

*Entreegelden: ca. Euro 315  p.p.

Fooien

Visum

Eventuele optionele excursies

Overige maaltijden

Reserveer de  “Winter Sri Lanka Reispakket “ – 14  dagen

Mobiel/WhatsApp/Viber/Imo: 0094 773 866 315
b2b@sri-holidays.com

 

winter sri lanka reispakket

BOEK MET VERTROUWEN!

We zijn fysiek gevestigd in Sri Lanka en onze 24/7 klantenhotline staat altijd voor u klaar. Het eenvoudige online reserveringssysteem, vriendelijk meertalig personeel en geen verborgen kosten zijn slechts enkele van de voordelen die u heeft bij het boeken van uw vakantie bij Sri Holidays.
Neem gerust contact met ons op met al uw vragen.

  

Mobile/WhatsApp : 0094 773 866 315

SAFE & SECURE CERTIFIED

Safe Travels Protocols