SRI LANKA TOUR FOR TRAVELERS WITH DISABILITIES

SRI LANKA RONDREIS VOOR ROLSTOELGEBRUIKERS
11 DAGEN

Privétour – Volledig aanpasbaar – Gegarandeerde vertrekdata

SPECIALE FAMILIE ARRANGEMENTEN OP AANVRAAG!

HOOGTEPUNTEN: AANGEPASTE TRANSFERS, UITGEKOZEN ROLSTOELTOEGANKELIJKE HOTELS, VERSCHILLENDE VAARDIGHEIDSVRIENDELIJKE ATTRACTIES & BEZIENSWAARDIGHEDEN, KAJAKKEN, THEEPLANTATIES, WILDLIFE SAFARI’S, NEDERLANDS ERFGOED LOCATIES, BOOTTOCHT OP DE INDISCHE OCEAAN (MET OPTIONELE VISSEN), SCENIC HETELUCHTBALLON RIT*, GEPERSONALISEERDE AYURVEDA-BEHANDELINGEN*, BODYSURFEN MET ONDERSTEUNING

OPTIONELE ALL-INCLUSIVE AYURVEDA STRANDVERLENGING (4 dagen)

voor meer details en alle beschikbare opties neem contact met ons op:

Mobiel/WhatsApp/Viber/Imo: 0094 773 866 315
b2b@sri-holidays.com

ZIE GEDETAILLEERDE SRI LANKA RONDREIS VOOR ROLSTOELGEBRUIKERS REISPAKKET BESCHRIJVING HIER

 

Touroverzicht

 • Privévervoer gedurende 11 dagen
 • Rolstoeltoegankelijke Hotels
 • A/C Limousine – of Minibusvervoer
 • Aanpasbare Maaltijdplannen
 • Ervaren Gids
 • Volledig Aanpasbaar

vanaf Euro 640.-

English

SRI LANKA RONDREIS VOOR ROLSTOELGEBRUIKERS – REISWEG

DAG 1
Colombo Luchthaven – Negombo

Aankomst op Colombo luchthaven en transfer in een van onze aangepaste rolstoeltoegankelijke minibusjes naar uw hotel in Negombo. Negombo is beroemd om zijn strand, de Nederlandse erfgoedlocaties en, natuurlijk de verse zeevruchten.
Acclimatiseer en ontspan op het strand of aan het zwembad. Afhankelijk van uw aankomsttijd, kunnen we ook een speciale sightseeing tour door Negombo regelen in een speciaal aangepaste Tuk-Tuk ( lokale driewieler ).
Overnachting op het Camelot Beach Hotel , Negombo

DAG 2
Negombo – Nederlands Kanaal – Waikkal

Na het ontbijt maakt u een boottocht op het koloniale Nederlandse kanaal . De boottocht/safari neemt je mee langs het oude kanaal dat door Waikkal loopt , waardoor je de mogelijkheid hebt om tropische vogels van dichtbij te zien; steltlopers, prachtige ijsvogels, zeldzame bonte ijsvogels, bijeneters, brahmaanse wouwen, enz. Watermonitoren, die een griezelige gelijkenis vertonen met krokodillen, zullen ook zeker hun opwachting maken, dus kijk uit voor een glimp! Als u wilt, kunt u uw boottocht verlengen door het kanaal in de Indische Oceaan te volgen, waar u verder reist naar de stad Negombo .
Overnachting in het Camelot Beach Hotel, Negombo

DAG 3
Negombo – Olifantenweeshuis – Sigiriya

Na het ontbijt verlaat u Negombo voor Sigiriya . Onderweg bezoekt u het Pinnawala Elephant Orphanage , opgericht in 1975 om gewonde olifanten en achtergelaten babyolifanten in de jungle te beschermen en te verzorgen. De belangrijkste dagelijkse activiteiten binnen het olifantenweeshuis in Pinnawala zijn melk geven aan babyolifanten en baden. Het Olifantenweeshuis is rolstoeltoegankelijk.
Op weg naar Sigiriya kunt u het traditionele dorpsleven en de overvloedige natuur aan u voorbij zien trekken. De verbazingwekkende vogels, vlinders en mogelijke waarnemingen van krokodillen dragen alleen maar bij aan de charme van het zien van de dorpelingen terwijl ze hun dagelijkse taken uitvoeren. Dit is ook een geweldige kans om de authentieke lokale keuken te proeven in een van de wegrestaurants.
Overnachting in het Kassapa Lions Rock Hotel, Sigiriya

DAG 4
Sigiriya – Rotsfort

Sigiriya – rots, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat , maakt deel uit van de culturele driehoek van Sri Lanka , waar u de kans krijgt om te staren over het adembenemende uitzicht op Centraal Sri Lanka. Bovenop de Sigiriya -rots bevinden zich de ruïnes van een oud paleis/rotsfort, met uitzicht op de prachtige vlaktes van Noord-Centraal Sri Lanka. De adembenemende ruïnes, gebouwd door een verbannen Indiase prins, zijn een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Sri Lanka en dateren uit 477 na Christus. Ondanks zijn leeftijd heeft Sigiriya nog steeds veel van zijn vroegere schoonheid behouden en beschikt het over enkele van de mooiste voorbeelden van oude muurschilderingen, evenals een netwerk van
aantrekkelijke tuinen en reservoirs, en Sigiriya’s naamgenoot – een gigantisch paar leeuwenpoten die in de rots zijn uitgehouwen. Met zijn fascinerende geschiedenis en onfeilbareschoonheid wordt Sigiriya vaak het 8e wereldwonder genoemd en het door UNESCO gesponsorde Centraal Cultureel Fonds heeft zelfs de 5e-eeuwse watertuinen van Sigiriya gerestaureerd , zodat je een glimp kunt opvangen van wat Sigiriya zou kunnen zijn geweest .
Sigiriya Rock is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers, maar u kunt een ballonvaart boeken om 6 uur ‘ s ochtends (1 uur) vanwaar u alle geweldige attracties en adembenemende uitzichten van het gebied kunt zien. Drijf over Sigiriya , zie jungle-dieren ontwaken, waterbuffels die in de rijstvelden staan en apen die uit de bomen slingeren. Het Boeddhabeeld in Aukana is
het hoogste oude Boeddhabeeld in Sri Lanka en stijgt tot een hoogte van 11,36 meter.
Als alternatief regelen we een speciaal aangepaste Tuk-Tuk om je naar de schilderachtige uitzichtpunten rond Sigiriya te brengen .
Geniet na de lunch van een jeepsafari in de middag in het Minneriya National Park , waar je wilde Aziatische olifanten kunt zien. Ze zijn vooral talrijk in augustus en september, wanneer ze migreren langs een gang van naburige parken om zich te voeden met het verse gras op de bodem van het meer – een jaarlijks evenement dat bekend staat als “The Gathering”.
Let op: gasten met beperkte mobiliteit hebben enige kracht van het bovenlichaam nodig voor de safari, aangezien deze plaatsvindt in een voertuig om wild te bekijken zonder veiligheidsgordels.
Overnachting in het Kassapa Lions Rock Hotel, Sigiriya

DAG 5
Sigiriya – Ayrvedische Kruidentuin – Tempel van de Tand – Kandy

Vertrek in de ochtend naar Kandy, de culturele hoofdstad van Sri Lanka . Bezoek onderweg de Spice Garden in Matale . Sinds oude handelsdagen is Sri Lanka wereldberoemd om zijn kwaliteitskruiden. In de 16e eeuw werd Ceylon, zoals het toen heette, ontdekt door de Portugezen die al snel begonnen te handelen in kaneel en andere specerijen. De Nederlanders en Britten volgden, brachten hun eigen geschiedenis en invloeden met zich mee en vormden een sterke westerse aanwezigheid die een geschiedenis van voedsel creëerde, uitgedrukt met kruiden die tegenwoordig in de gerechten kunnen worden geproefd. Specerijen zijn een essentieel onderdeel van de keuken van Sri Lanka en de Ayurvedische traditie en een bezoek aan een tuin is gespecialiseerd in de teelt van deze stoffen en is een uitstekende manier voor nieuwe toepassingen van bepaalde ingrediënten die ze misschien goed kenden. Vind kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, vanille, kardemom en zwarte peper, om er maar een paar te noemen. Bezoekers kunnen de producten kopen in hun natuurlijke staat of in de vorm van oliën en drankjes die worden gebruikt door de Ayurvedische geneeskunde.
Ga verder naar Kandy. Bezoek de tempel van de tandrelikwie in Kandy . Sri Dalada Maligawa in Kandy is het meest prominente en heilige boeddhistische heiligdom in Sri Lanka, zelfs ter wereld. Het relikwie van de tand wordt bewaard in een binnenschrijn van twee verdiepingen met aan de voorkant twee grote slagtanden van olifanten. Het relikwie rust op een massief gouden lotusbloem, gevat in met juwelen versierde kisten die op een troon zitten. De tempel wordt vergezeld door de Pattiripuwa (achthoekige) toren, gebouwd in 1803, die oorspronkelijk een gevangenis was, maar nu een verzameling handschriften van palmbladeren herbergt. Het paleis van de koning bevindt zich ook op het tempelcomplex. De tempel is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en op verzoek zijn er ook autoservices met buggy’s beschikbaar.
Overnachting in Suisse Hotel, Kandy.

DAG 6
Kandy – Botanische Tuin – Culturele Show

Ontbijt in het hotel. Verken de botanische tuin van Peradeniya . Botanische tuin in Peradeniya is de grootste tuin van Sri Lanka, een elegante en ruime 60 hectare grote tuin waar voldoende tijd nodig is om langs de imposante Avenue of Royal Palms in Peradeniya te wandelen. Er zijn zo’n 4.000 verschillende soorten planten in Peradeniya Gardens. De ongeveer 10.000 bomen,
die de sterren zijn, zijn volwassen, verheven reuzen, waarvan vele tropische houten bomen.
Hoogtepunten van de collectie zijn onder meer de gigantische bamboe van Birma, die in staat is om tot 40 meter hoogte (130 voet) te groeien met een stamdiameter van 25 centimeter (10 inch). En het kan met een snelheid van 30 centimeter per dag (12 inch) groeien. Absoluut sensationeel is de eeuwenoude gigantische Javaanse vijgenboom , zijn tentakelachtige wortels verspreid over het enorme gebied van ongeveer 1.800 vierkante meter (19.375 vierkante voet) een massieve centrale stam onder de enorme luifel ‘paraplu’ van de boom. De Cannonball-boom is ook intrigerend, met zijn kanonskogelachtige vruchten die aan de stam hangen en grote open, wasachtige roze-witte bloemen. Dat geldt ook voor de dubbele kokospalm, een van de 200 soorten palmen die in Peradeniya worden tentoongesteld . Deze boom is afkomstig van de Seychellen en produceert het grootste zaad dat de mens kent. De vruchten hebben vijf jaar nodig om te rijpen. De tuinen tonen alle flora van Sri Lanka en
representatieve soorten uit de hele tropische wereld. Lichtbronnen zo gevarieerd als koningin Elizabeth II, maarschalk Tito en Yuri Gugarin hebben bomen geplant om hun bezoeken aan de tuin te markeren.
Bezoek ‘s avonds een Culturele Show. Kandyan- dansen , waarvan wordt aangenomen dat het oorspronkelijk werd uitgevoerd door Indiase sjamanen die vele eeuwen geleden naar het eiland kwamen, is een viering van de rijke tradities van de Sri Lankaanse cultuur. De dans die zijn oorsprong vindt in het oude ritueel dat bekend staat als de Kohomba Kapkariya , richt zich op dynamiek, krachtig voetenwerk, sprongen en wervelingen die verschillende bewegingen van vogels en dieren imiteren. De hele voorstelling wordt opgeluisterd door kleurrijke kostuums, gemaskerde dansen en spannende vuuracts! Om de show spannender te maken, voeren sommige mannen een reeks acrobaten en stunts uit, zoals plate-spinning.
Overnachting in Suisse Hotel, Kandy.

DAG 7
Kandy – Theeplantages – Nuwara Elia

Geen bezoek aan het heuvelland is compleet zonder een bezoek aan een theeplantage , waar u de levendige groene theevelden kunt aanschouwen die voor zoveel mensen het beeld van Sri Lanka belichamen. Omgeven door het adembenemende, idyllische landschap, krijgt u ook de kans om enkele van ‘s werelds beste thee te proeven en te kopen . Nuwara Eliya ligt op ongeveer 2000 meter boven de zeespiegel en wordt omgeven door weelderige theeplantages.
Ooit een toevluchtsoord van de Europese planters, is de stad nog steeds een echte Engelse stad met veel bungalows en gebouwen in Engelse stijl. Bijgenaamd ” Little England ” is het een van de koudste steden van het land. Rondom Nuwara In Eliya ziet u sporen van de Britse invloed, waaronder rode telefooncellen en goed verzorgde heggen. De grote hoogte van de
stad biedt bezoekers adembenemende vergezichten over de valleien, graslanden en bergen.
Enkele van de beste theesoorten ter wereld worden hier geproduceerd, en een bezoek aan een theefabriek en een theeplantage is een must. Het proces is onveranderd sinds de Victoriaanse tijd en je kunt het volgen van plukken, drogen en pletten tot fermenteren, verpakken en uiteindelijk proeven.
Overnachting in Araliya Red Hotel, Nuwara Elia

DAG 8
Nuwara Eliya – Ella Wildlife Sanctuary – Udawalawe National Park

Na het ontbijt vertrek naar Udawalawe National Park. Bezoek onderweg de Ravana- waterval.
Deze waterval meet ongeveer 25 m (82 ft ) hoog en stroomt uit een ovaalvormige concave rotsformatie. Tijdens het lokale natte seizoen verandert de waterval in wat lijkt op een areca-bloem met verwelkende bloembladen. Maar dit is niet het geval in het droge seizoen, wanneer de waterstroom drastisch vermindert. De watervallen maken deel uit van het Ravana Ella
Wildlife Sanctuary en bevinden zich op 6 km van Ella.
Ga verder naar Udawalawe .
Jeepsafari in het Udawalawe National Park . Dit park bestaat uit graslanden en doornstruiken en veel waardevolle boomsoorten, vooral teak.
Het wordt grotendeels bewoond door olifanten, gevlekte herten, sambhur , waterbuffels, mangoesten, bandicoots, vossen, watermonitorhagedissen, krokodillen, wilde zwijnen, Toque Monkeys, Gray Langur , luipaarden en 30 soorten slangen.
Vogelleven van Uda Walawe ( Udawalawe ) National Park omvat Sri Lanka Jungle Fowl, Sri Lanka Grey Hornbill, Malabar Pied Hornbill, Wooly-necked Stork, Black-headed Ibis, Black-shouldered Kite, White-bellied Sea Eagle, Crested Serpent Eagle, Changeable Hawk Eagle, Shikrs , Sirkeer Malkoha en Malkoha met het blauwe gezicht .
Overnachting in het Grand Udawalawe Hotel.

DAG 9
Udawalawe National Park – Tangalle Lagoon – Mirrissa

De Tangalle- lagune is een toevluchtsoord voor een groot aantal vogels en zeeleven. Gelegen in het zuiden van Tangalle , biedt de lagune een geweldige dagtocht voor degenen in de omgeving. Een van de beste manieren om de Tangalle- lagune te verkennen; vooral in je eigen tempo is door een kajak- of kano-excursie te maken langs de zachte, smaragdgroene wateren. Terwijl je langs de lagune peddelt; let op de verschillende dieren in het wild die de lagune en de aangrenzende mangroven noemen; huis. Van vogels tot krokodillen, kajakkers gaan een spannende safari beleven! Deze buiten de gebaande paden gelegen attractie in Tangalle is ideaal voor diegenen die willen ontsnappen aan de drukte van de nabijgelegen,
meer populaire badplaatsen. Verken de mangroven en vergeet niet om onder laaghangende takken te duiken!
Op weg naar Mirissa Beach stoppen we bij de Turtle Hatchery in Rekawa , een ultramoderne broedplaats voor zeeschildpadden en een opvangcentrum, compleet met watertanks om voor pasgeboren schildpadden te zorgen, samen met volwassen soorten schildpadden die zijn gered van de zee als gevolg van verwondingen.
Overnachting in Paradise Beach Club, Mirissa

DAG 10
Mirissa – Surfstrand – Galle Fort – Mirissa

Mirissa ligt aan de pittoreske zuidkust van Sri Lanka en biedt nog steeds de charme van een idyllisch vissersdorpje . Geniet van wandelingen langs rustige stranden, nog onaangetast door het massatoerisme, en laat je fascineren door de beroemde steltenvissers . Mirissa is meer dan het strandleven. Veel meer. Omringd door rubber- en kokosplantages, oude tempels
en kruidentuinen, natuurlijke heiligdommen en exotische dieren in het wild, biedt Mirissa voor elk wat wils.
Vooral surfen. Als je er zin in hebt, pak dan wat golven in de gemakkelijke kustbreaks met een lokale pro als coach. Assisted Body Surfing – alles wat je nodig hebt is het meegeleverde draaistelbord. Loshangen…
Vervolgens bezoekt u het Galle Fort . Deze historische stad, die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat, is gemakkelijk te voet te verkennen, een eindeloos exotische oude handelshaven gezegend met imposante Nederlands-koloniale gebouwen, oude moskeeën en kerken, grote herenhuizen en musea. De meeste reizigers worden volledig verleid door de ambiance van
Galle, en het is ongetwijfeld het enige onmisbare gezicht van Zuid-Sri Lanka .
Overnachting in Paradise Beach Club, Mirissa

DAG 11
Mirissa – Luchthaven – of Verlenging

Na het ontbijt wordt u teruggebracht naar de luchthaven.
Afhankelijk van uw reisplannen kunt u uw verblijf verlengen met ons Speciale Ayurveda Pakket.

Strandverlenging bij Paradise Beach Club MirissaEURO 50 pp per nacht
All-inclusive Ayurveda Beach Extension bij Life Ayurveda Lake Resort Panadura EURO 73 pp per
nacht

Toegankelijke Sri Lanka Tour is een privétour en kan  vertrek elke dag van het jaar . Het beste
seizoen voor de zuidkust is van oktober tot mei, maar het laagseizoen heeft ook zijn charmes

Reserveer de  “Sri Lanka rondreis voor rolstoelgebruikers “ – 11  dagen

 

vanaf EURO 640

(prijs per persoon)

 

De Tourprijs omvat:

 • Accommodatie in de genoemde hotels met ontbijt en diner (halfpension) zoals vermeld in het reisschema
 • Privévervoer gedurende 11 dagen met ervaren Engelssprekende chauffeurgids met vereist rijbewijs en Safe & Secure-gecertificeerd
 • Vervoer in een voertuig volledig verzekerd bij de  Sri Lanka Insurance Corporation Ltd

De Tourprijs omvat niet:

 • Inkomgelden tot de vermelde sites
 • Alles wat niet in als inbegrepen vermeld staat
 • Maaltijden andere dan die vermeld
 • Fooien en porterage

Mobiel/WhatsApp/Viber/Imo: 0094 773 866 315
b2b@sri-holidays.com

 

Sri Lanka Budget Tour

BOEK MET VERTROUWEN!

We zijn fysiek gevestigd in Sri Lanka en onze 24/7 klantenhotline staat altijd voor u klaar. Het eenvoudige online reserveringssysteem, vriendelijk meertalig personeel en geen verborgen kosten zijn slechts enkele van de voordelen die u heeft bij het boeken van uw vakantie bij Sri Holidays.
Neem gerust contact met ons op met al uw vragen.

  

Mobile/WhatsApp : 0094 773 866 315

SAFE & SECURE CERTIFIED

Safe Travels Protocols